Sparekampagne

Spar på det dyrebare drikkevand i Oksbøl

Hvis din vandhane løber, så bruger du op til

vand om dagen

) nemlig over 50 kroner. Enkle råd kan være med til at nedsætte din vandregning og samtidig passer du bedre på grundvandsressourcerne.

Det kan betale sig at spare på vandet. Både for miljøets skyld og for din pengepungs skyld. Flere steder i landet koster en m3 vand (

Ved håndvasken

Der er nogle simple råd, der kan være med til at nedsætte dit forbrug af vand, når du bruger håndvasken. Du kan for eksempel huske at lukke for vandet, når du børster tænder og du kan montere en vandsparer på dine vandhaner.
I badet

Når du tager bad, så bruger et karbad væsentlig mere vand, end hvis du tager et brusebad. Igen kan du reducere vandforbruget, hvis du installerer en vandsparer på dit blandingsbatteri eller i dit brusehoved. Endeligt kan du lukke for vandet, når du sæber dig ind.
Vandhanen

vand ekstra pr. døgn. Er den derimod så utæt, at det løber fra den, så bruger du op

vand i døgnet - selvom du egentlig har lukket for vandet.

Løber der vand fra din vandhane, selvom du har lukket for vandet, så bruger du rigtig meget vand ekstra hver dag. Frederiksberg Forsyning har lavet beregninger, der viser, at hvis en vandhane drypper med langsomme dryp, så bruger du

Toilettet

På samme måde kan det betale sig at tjekke, om der løber vand i toilettet, når det er et stykke tid siden, du har skyllet. Løber der vand her, så er vandforbruget endnu højere, end når vandhanen drypper. Derfor kan det altid svare sig at holde øje med sine vvs-installationer. Kan du ikke reparere dem selv, så kontakt en fagmand.
En løsning er også at skifte til to-skyls toiletter, hvis du har et toilet af ældre dato. På et nyt toilet med lille og stort skyl, er vandforbruget mindre end på det gamle. Både fordi at det store skyl bruger mindre vand end tidligere - og fordi du har mulighed for at vælge, om du vil skylle med lidt eller meget vand. En investering i et nyt to skyls-toilet kan normalt tjene sig ind på et år.
Har du ikke lyst til at investere i nyt toilet med det samme, så kan du til mange toiletter købe en indsats, som du sætter ned i cisternen. Den virker på flere nyere toiletter, som ikke har to-skyls funktion - og igen kan investeringen være tjent hjem i løbet af kort tid.